Ahol még nem fogadják el az Erzsébet-utalványt

 

Kapcsolódó címkék: Erzsébet-utalvány, Nemzeti Üdülési Szolgálat

2012. január 29. vasárnap, 06:57
tescoA Reál, a Coop, a CBA üzletekben már februártól fizethetünk az Erzsébet-utalvánnyal. A többi nagy láncban azonban egyelőre hiába kapjuk elő a pénztárnál.  Az eddigi sajtótájékoztatókon azt hangsúlyozták az illetékesek: semmi olyanról nincs szó, hogy csak hazai élelmiszerboltokra szabnák az Erzsébet-utalványt, és a multikkal ne akarnának tárgyalni az elfogadásáról. Azt mondták,  tárgyalnak mindenkivel, csak másokkal még nem írták alá a megállapodást.
jelentkezes2

MAGYAROK FOGLALKOZTATÁSA KÜLFÖLDÖN
KÜLFÖLDIEK FOGLALKOZTATÁSA MAGYARORSZÁGON
Adóreggeli a NAV szakértőivel

2013 / szeptember / 9 / hétfő

Kapcsolódó cikkeink:

Az elfogadóhelyek listájában azonban továbbra is csak a három hazai bolthálózat szerepel. Kíváncsiak voltunk, a többiek mikor kerülnek be ebbe a klubba, de a Nemzeti Üdülési Szolgálattól (NÜSZ) nem kaptunk választ a kérdésünkre. Ezért aztán az áruházláncokhoz fordultunk.

Auchan

A Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) még nem kereste meg az Auchant azzal, hogy szeretne velük szerződést kötni az Erzsébet-utalvány forgalmazására, ezért az áruházlánc kommunikációs igazgatója, Gillemot Katalin nem is tudott választ adni arra, hogy belátható időn belül mikor tudják majd elfogadni a februártól forgalomba kerülő új étkezési jegyet. Ma csak annyi biztos, hogy cégük is szeretne bekerülni az elfogadóhelyek közé.

Az áruházlánc már próbálta felvenni a kapcsolatot a NÜSZ-szel, de eddig tárgyalásra még nem került sor. Legutóbb a múlt heti Cafeteria 2012 szakmai konferencián keresték meg a Nemzeti Üdülési Szolgálatot, s akkor ígéretet kaptak arra, hogy még ezen a héten elkezdődhetnek a tárgyalások annak érdekében, hogy az Achanban is lehessen fizetni az Erzsébet-utalvánnyal.

Az áruházlánc pénztárainál egyébként 7 különböző kibocsátó 15 utalványát (és kártyáját) fogadják el, s éves forgalmuk 5-7 százaléka származik az ilyen típusú vásárlásokból. A piacon tavaly debütált Posta Paletta étkezési utalvány kibocsátójával is rögtön szerződést kötöttek, s erre törekednek minden új céggel.

Partnereik már érdeklődtek, hogy vajon az Auchan is az elfogadók között lesz-e, s ha igen, mikortól, de nem tudtak nekik konkrét választ adni. Gillemot Katalin nem tud róla, hogy a nagy láncok (a Reál, a Coop, a CBA kivételével - a szerkesztő) bármelyikének is szerződése lenne az Erzsébet-utalvány forgalmazására.

Tesco és Spar

Bár a Tescót eddig még nem kereste meg az Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA), az áruházlánc továbbra is nyitott a lehetőségre, és vizsgálja az Erzsébet-utalvány alkalmazásának részleteit - fogalmaztak. Annyit tudtunk még meg a sajtóosztálytól, hogy a Tesco viszont már megkereste ez ügyben az MNÜA-t, de érdemi választ eddig nem kapott. Jelenleg 8 kibocsátó különböző utalványait fogadják el a lánc áruházaiban.

A Spar kicsit előrébb tart, mint a két másik lánc. Hálózatuk ugyanis már tárgyalásban áll az MNÜA-val az Erzsébet-utalvány elfogadására. De mindaddig, amíg e tárgyalások kimenetele nem ismert, nem tudnak érdemben nyilatkozni - írta megkeresésünkre Fehér István kommunikációs vezető. Jelenleg egyébként minden jelentős kibocsátó utalvány- és kártyaalapú cafeteria juttatását elfogadják, valamennyi áruházukban. Több áruházlánchoz is elküldtük kérdéseinket, de másoktól válasz még nem érkezett.

A dolgozókkal tolnak ki

Az, hogy egyelőre csak a három hazai lánccal szerződött a NÜSZ, bizonyára gondot okoz majd azoknál a cégeknél (és dolgozóiknál), amelyeknél igény lenne rá, hogy más üzletekben is elkölthessék az Erzsébet-utalványt. Kérdés, hogy ezek a cégek (és dolgozók) hogyan döntenek, amíg a többi áruházláncban nem fogadják el a jegyeket. Nem is igényelnek Erzsébet-utalványt, vagy kivárnak, amíg szélesedik az elfogadói kör? Esetleg igényelnek a tavalyról megszokott utalványokból, vállalva azt is, hogy ezeknél magasabb az adóteher (51,17 százalék), mint az Erzsébet-utalványnál (30,94 százalék).

Étkezési cafeteria

Erzsébet-utalványt maximum havi ötezer forint értékben adhat kedvezményes adózással a munkáltató a cafeterián belül. Ha ezt meghaladja a jegyek értéke, annak adója is 51,17 százalék. Az Erzsébet-utalvány idén hideg és meleg étkezésre is beváltható. Tavaly még havi 18 ezer forintért lehetett hideg-meleg étkezési jegyet kapni kedvezményes adózással (19,04 százalék).

Ezenkívül a Széchenyi Pihenőkártya vendéglátás keretére lehet évi 125 ezer forintot vagy kizárólag munkahelyi étkezdében történő felhasználásra havi 12 500 forintnyi béren kívüli juttatást kapni kedvezményes adózással. Ha valaki mindhárom formát igényli, akkor, akár évi 360 ezer forintnyi is lehet az éves étkezési kerete. 

A Nemzeti Üdülési Szolgálattól szerettünk volna arra is választ kapni, hogy ki finanszírozza az Erzsébet-utalvány reklámkampányát, s hogy mennyibe kerül az új béren kívüli juttatás bevezetése, de választ erre a kérdésünkre sem küldtek, többszöri, ismételt megkeresésünkre sem.


Forrás: fn.hu

 
 
 

Friss hírek

Adószakértő, adótanácsadó, okleveles adótanácsadó kreditpontos online képzés

2014-09-04 13:17:41

 

abakuszONLINE képzéseinkkel 85 adószakértő, AT, OASZ kreditet tud szerezni! Több kreditpont esetén, kérje KEDVEZMÉNYES CSOMAGAJÁNLATUNKAT!

 

Személyi jövedelemadó 2015. - Ingyenes előadás - tájékoztató

2014-01-22 09:17:13

ado2015

Ezen az oldalon a 2015. november 25-én megrendezendő ADÓTÖRVÉNYEK 2015. - SZJA, ART, ÁFA, TB. - Országos Adókonferencia a NAV és az NGM szakértőivel c. rendezvényünkön készült élő adásra való bejelentkezésről kap információkat Adásidő: 2015.11.25. 09:00-10:30 A közvetítés a regisztráltak számára ingyenes! Az élő adás megtekintésére kreditpont nem adható!

Nyilatkozat a kreditpontra minősített kiadvány megvásárlásáról

2014-01-22 08:56:22

ngmFIGYELEM! Nemzetgazdasági Minisztériumnak a 2013. évben megvásárolt szakmai kiadvány után járó 2 kreditpont jóváírását - 2013. évre - igazoló számlát és nyilatkozatot 2014. január 31. napjáig áll módjába befogadni!

Hamarosan megérkeznek a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványok

2014-01-15 19:30:09

postaHamarosan megérkeznek a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványok, illetve információk. A munkavállalóknak még ebben a hónapban nyilatkozniuk kell arról, kérik-e munkáltatójuktól adójuk megállapítását, illetve a bevallás elkészítését. A bevallással kapcsolatos teendők első határideje január 31. Eddig kell a munkavállalóknak nyilatkozniuk arról, hogy munkáltatójuk készítse el idén a 2013-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. Ha a munkáltató nem vállalja dolgozója kérésére a bevallás elkészítését, akkor tájékoztatnia kell a dolgozót az egyszerűsített bevallás, valamint az adónyilatkozat lehetőségéről. Az egyszerűsített bevallást az adóhivatal készíti el, ha az adózó február 17-éig nyilatkozatban ezt kéri. Valamennyi szükséges nyilatkozat letölthető a NAV honlapjáról.

TOVÁBBI HÍREINK

 

Barátaink a Facebook -on

Legyakoribb címkék

ado adóalap adóbevallás adócsökkentés adóelőleg adójóváírás adókedvezmény adókulcs adómentes adórendszer adós adótörvény adózás áfa állás APEH ár art bér béren kívüli juttatás beszámoló bevallás bírság cafeteria családi kedvezmény egyszerűsített foglalkoztatás eho ellenőrzés előleg elszámolás eva felszámolás fizetés foglalkoztatás gazdaság gazdaságpolitika gyes illeték ipa iparűzési adó járulék jövedelem jövedelemadó K+F környezetvédelmi termékdíj közbeszerzés közbeszerzési törvény kutatás-fejlesztés különadó magánnyugdíjpénztár minimálbér munkabér munkaidő munkáltató munkaszerződés munkavállaló munkaviszony NAV nyugdíj nyugdíjjárulék nyugdíjpénztár osztalék reform szabadság számla számvitel Széchenyi Pihenő kártya személyi jövedelemadó szerződés szja szuperbruttó támogatás társasági adó tartozás Tb termékdíj transzferár üdülési csekk vallalkozas VP vpop

1583 Budapest Pf 48. tel: (06 1) 787 7570 fax: (06-1) 788-26-65       e-mail:  szervezes@systemmedia.hu     Jogi nyilatkozat

dv: